miercuri , 1 mai 2024

Ziua internațională a copilului

Sursa foto aici

  Vorbim mereu de regula celor 3 R, Respect pentru tine, Respect pentru cei din jur, Responsabilitate totală pentru toate acțiunile tale, deci să știm că s-a încheiat săptămâna în care am avut o zi ce trebuia să ne amintească cât și ce reprezintă copiii noștri, ce și cum ar trebui să facem pentru ei, pentru că pe 20 noiembrie a fost vorba despre copiii noștri, e și asta o dovada de respect și mai ales de o dragoste adevărată, în care singurul beneficiu e să fii cu adevărat părinte! Excepție câteva publicații și o știre de 2 minute, atât am văzut, din nefericire în România numărul copiilor abuzați sau care se adorm cu stomacul gol e același sau mai mare, dragi părinți încotro?

  Pe 20 noiembrie 1989, Adunarea Generala a Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la drepturile copilului, asumată și de România prin adoptarea legii nr.18/1990 pentru ratificarea Convenției cu privire la drepturile copilului, lege ce a servit ca bază pentru legea nr. 272/2004 privind promovarea și protecția drepturilor copilului.

  Printre aceste drepturi avem: Dreptul la identitate, Dreptul la relații personale, Dreptul la educație, Dreptul de a fi crescut în condiții bune, Dreptul la libera gândire, de conștiință și religie, Dreptul la odihnă și vacanță, Dreptul la libera exprimare etc.

  Mi-ar face o deosebita plăcere să intru să dezvolt aceste drepturi, mai ales cele referitoare la odihnă și vacanță când știm și vedem zilnic cum sunt folosiți ca niște unelte prin diferite zone ale țării, în scopul obținerii de foloase materiale sau dreptul legat de educație cand 80% din școlile din România nu întrunesc minimul de condiții igienco sanitare și cu atât mai mult nu vreau să vorbesc despre dreptul la sănătate, nu acum după Colectiv, nu după ce vedem cum ne mor copiii în spitale, nu când sistemul e mereu împotriva noastră și doar noi prin implicarea de care am dat de atatea ori dovadă am reușit și reușim să ne tratam copiii, să ne salvăm familiile în occident.

  La mulți ani iubiți copii, fie ca România să ajungă să vă respecte!

Reușim Împreună!

Te-ar putea interesa

Vrei sa afli prognoza meteo pe 2020? Citește-o ceapă!

„Maian” bătrânii, nu-l aveau pe Busu, sa le spună cum o sa fie vremea într-o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.