miercuri , 1 mai 2024

Zalăul face un pas important în elita lumii ecologice!

lensa.ro

Orașul Zalău, devine unul european și mult mai puțin poluat.

Modernizarea transportului în comun din oraș, în linie dreaptă. Cinci autobuze electrice intră de mâine circulație, iar alte cinci au pornit deja înspre Zalău din Cehia.
Din această lună, Zalăul va avea zece autobuze electrice, toate achiziționate pe fonduri europene de către Primăria Municipiului Zalău. Mai mult decât atât, până la finalul anului vor ajunge alte 10 autobuze electrice de capacitate mare(12M lungime) conform contractului de achiziție.
Cele cinci autobuze care vor întra în circulație de mâine, sunt de capacitate medie(10 M lungime) si vor funcționa pe principalele linii de transport la nivelul municipiului Zalău.

În curtea SC Transurbis, au fost instalate 20 de instalații de încărcare lentă și 2 pantograf; de unde vor fi încărcare autobuzele electrice. Încărcarea totală a bateriilor durează maxim 5 ore. Tot în cursul lunii Iulie, cel mai târziu începutul lunii August, conform contractului, vor începe lucrările pentru alte 4 stații de încărcare lentă și 4 pantograf, în parcarea Transurbis din zona Brădet.
Mai mult decât atât, Sâmbăta ajung și celelalte cinci autobuze(de capacitate medie) care la sfârșitul lunii Iulie vor întra în funcțiune pe străzile urbei noastre.

Începând cu luna octombrie sunt așteptate alte 10 autobuze electrice (de capacitate mare 12 m lungime)
Valoare proiectului este de 67.860.502.89 de lei, banii fiind proveniți exclusiv din fonduri europene, constând în achiziția celor 20 de autobus electrice precum și implementarea sistemului e-ticheting, sistem informare călători în 10 stații de autobuz, sistem integrat de gestiune si diagnosticare electrica(SIGDE) etc.

lensa.ro

iconicul.ro - Online Fashion Store

Te-ar putea interesa

Șezătoare culturala: game, set și meci!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1540997649389360&id=111810039536350 Direfenta dintre un om de cultura, și un om de la cultura; e ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.