miercuri , 1 mai 2024

Winter is coming

…mai pe românește, „vine iarna, stăm într-o cameră, soba ne e stricata…” este o frântură dintr-un anunț disperat al unei mame, postat pe un grup de pe facebook, „free stuff, ajutor între sălăjeni”, anunț pe care l-am pus mai jos, sub forma unui printscreen.

   Comuna Letca, județul Sălaj, o mamă, 3 copii și un concubin, ai zice că e un clasic pentru România rurală, nimic mai fals.
   Concubinul e tatăl celor 3 copii, se descurcă greu, el fiind născut fără o mână, trăiesc cum pot, nu cerșesc, copiii 3 la număr, 2 fete și 1 băiat sunt îngrijiți și nelipsiți de la școală.
   Ce au cerut în fond, o sobă, locuiesc cu chirie iar soba trebuie refăcută.
   Ne propunem să le oferim această sobă, să plătim reparația ei, până în 500 lei, dar am dori să mergem mai departe deși nu asta ni s-a cerut, deci ne propunem să reparăm soba, asta însemnând să înlocuim șamota interioară, să cumparăm 3 perechi de ghetuțe, 3 geci de iarnă și 3 cărți, copiii merg la școala deci își doresc să-și depășească condiția, nu văd de ce n-am încerca să oferim aceste daruri, în fond, ceea ce nu se înțelege în țara asta e că viitorul nostru stă în mâinile copiilor noștri, mai precis în capacitatea lor intelectuală, prea am împânzit occidentul și prea ne-am complăcut în situația noastră; „dă Doamne, fă Doamne” fără ca noi să luăm conștient atitudine, nu o să se schimbe cu nimic în țara noastră, fără ca noi să ne IMPLICĂM activ și să încercăm să găsim o rezolvare în cumulul de probleme existente în societatea noastră.

În concluzie: 1000 lei. Urmăriți pagina de facebook „REUSIM IMPREUNA R.R.R.” acolo o să vedeți exact ce am facut pentru această familie prin transparența ce ne caracterizează și de care am dat dovadă de atâtea ori. Toți cei care doresc să ne ajute în această acțiune sunt rugați să ne transmită cum vor să ajute, prin intermediul paginii mai sus menționate.

#reusimimpreuna

Te-ar putea interesa

Copilul căutat de toată Transilvania, găsit mort în mașina tatălui său! Tatăl, în continuare disparut!

Decedat Copilul căutat în toată Transilvania, a fost găsit mort în mașina tatălui său, abandonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.