miercuri , 1 mai 2024

Stăpânii de tarla!

Unii din cei ce au ajuns la putere, sub diferite forme și pe diferite paliere, se simt ca și cum s-au mutat în mansarda unei clădiri ce este sediu de bancă. Banca este închisă pentru cei de afară, însă ei pot cobora oricând să-și umple buzunarele cu bani. Când au acces la banul public, parcă căpiaza, nu mai au rușine, scrupule, limite, inventează sau inovează tot felul de tertipuri pentru a putea pune mâna pe ban, pe acel ban pentru care ei nu au muncit. Județul meu e acum în fierbere, o familie de … (nu mă lasă tastatură să scriu cuvântul), aciuati pe lângă puterea PSD, exemplul perfect al parveniților, au fost arestați preventiv pentru obținere ilegală de fonduri și delapidare, ambele infracțiuni vizând banii publici, iar prejudiciul … undeva la 640.000 de euro. O fi mult, o fi puțin? Nici nu cred că are importanță. Sunt membri PSD. O fi având sau nu importanță? O fi având importanță că unul din ei a fost consiliera Vioricai Dancila? Dar că această, fosta consilieră prezidențială, actuala delapidatoare, a mai fost condamnată în 2017? Decizia nr. 3690/21.11.2017 pronunțată de ICCJ, conform căreia doamna a fost găsită incompatibilă și ca atare nu mai putea ocupa funcții publice. Colegii ei de partid chiar nu știau? Nu știau nici când au pus-o să administreze fondurile unui club de volei? Nici când ii aprobau fonduri nerambursabile din banii urbei? Cât de adânc să fie putregaiul? Chiar se simt ca niște stăpâni pe tarla?

De multe ori stau și mă gândesc, cum s-ar putea termină cu furtul asta generalizat? Cum s-a putea schimba scala de valori, așa cu a fost ea o dată, iar numirile în funcții publice să fie făcută după competențe? Cred cu toată convingerea că numai printr-o justiție mai puternică, mai independența, mai profesională și mai responsabilă. De ce spun asta? Pentru că deocamdată e singură forță ce mai da de pământ cu ei, chiar dacă are mâinile legate.

Promovarea incompetenței la conducere conduce la infracțiune. Promovarea prostiei la conducere conduce la infracțiune. O justiție puternică i-ar face să se gândească de zece ori până să propună, sau să accepte funcții de conducere. O justiție independența, dar responsabilă, în aceeași măsură cu puterea sa, adică abuzurile să fie aspru pedepsite. Dacă următoarele alegeri va configura o majoritate legislativă cu un alt țel decât protejarea hoților, asta ar trebui să facă, să dea justiției libertatea și forța ce ar trebui să o aibă pentru a face curățenie. Chiar și cu spectacol. Mama lor de stăpâni de tarla!

Bob Virgil Marius.

Te-ar putea interesa

Alianța deznădejdii Salajene!

Bode, Iordache, Olar și voi, ceilalți apărători ai infractorilor!? Ați auzit vreodată cum țipă un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.