miercuri , 1 mai 2024

Răspund din boscheți, să nu te adun dintre fiare!

Îți răspund din boscheți.
De ce stau cu radarul?
Pentru că in 90% din cazuri, daca viteza noastra de deplasare ar fi legala, am putea evita orice neacordare de prioritate, orice pieton ce traverseaza neregulamentar, orice biciclist care se dezechilibreaza din diferite cauze, orice oprire neasteptata a autovehiculului care circula in fata noastră, pentru ca, deși avem cele mai proaste drumuri din Europa, viteza e cea care ucide iar rolul meu e sa fac tot ce îmi sta în putere sa înțelegi asta etc.
De ce stau in boscheti?
Pentru că uneori, e singura modalitate de a-i surprinde pe adevaratii vitezomani care sar peste sensurile giratorii, care nu își pot controla vehiculele, fie ele pe patru sau două roti, in final pentru a preveni orice eveniment rutier ce poate deveni tragic, comemorat în familia ta!
De ce nu dirijează traficul atunci când se creează ambuteiaje?
Pentru ca oricat de bun ar fi politistul la dirijat, nu o va face mai bine ca semafoarele coordonate corect!

De ce dau amenzi?


Pentru că romanul in sinea sa, nu e corectat decât atunci când e ars la buzunar, desigur primesc si avertismente, dar stim cu totii că acest lucru nu il va face pe român să actioneze legal in trafic.
Se vorbeste ca se iau permise sau se dau amenzi pt “nimic” – stim cu totii ca o conduită preventivă, nu va atrage niciodata amenzi pt “nimic”!
De ce suntem atat de indisciplinati la noi in țară, in timp ce atunci când pășim in afara țării, respectăm până si centura de siguranță la pasagerii de pe locurile din spate?
De ce purtăm centura, in timp ce copiii nostri privesc dintre scaune? Considerăm oare ca micuții noștri sunt mai puțin importanți, în cazul unui accident rutier? Știm ca le place sa vadă drumul, sa îl privească pe tata conducând mașina, de ce vrei ca acela sa fie ultimul lucru pe care ți-l mai amintești, legat de copilul tău?!
În cazul unor accidente rutiere, în 98% din cazuri, centura de siguranță, este singura care determina diferenta dintre un rănit grav sau mort, si un nevătămat.

De ce nu sunt politistii politicosi sau nu sunt profesionali? Pentru că politistii sunt oglinda societatii din care provin, deși știm bine că sunt, atunci când șoferul dorește sa pățească dincolo de oglinda societății acestei țări! Aroganta, „tu știi cine-s eu”, „stai sa dau un telefon”, „acuma te-ai ajuns și tu” și alte și altele, ca le știți foarte bine pe toate, nu sunt atributul unei societăți sănătoase!

Legile sunt făcute ca să fie respectate, atunci când respectul este reciproc între cetățean și organul de control, iar tu cetățeanule, înțelegi rolul meu, asa cum și eu scriu de atâtea ori avertismente în loc de amenzi, nu doar ca o sa ne luam copiii în brate fericiți la final de zi, dar te asigur ca o sa fim și împăcări unii cu ceilalți!

#reusimimpreuna

Te-ar putea interesa

Crucea Roșie Sălaj, împarte 1.6 milioane de măști!

Mulți nu realizăm ce înseamnă suportul unor ONG uri și asociații umanitare pentru comunitatea noastră. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.