miercuri , 1 mai 2024
sofia

O viată normala pentru Ștefania

Normalitatea care șochează, lumearrr.


#TOTIPENTRUSTEFANIA

UPDATE:

“Nihil sine Deo”, adică nimic fără Dumnezeu, spus într-o limbă moartă, pe atât de moartă pe cât este de evident că devine și umanitatea; “drept urmare din dragoste pentru bani”, pentru că nu din dragoste față de Dumnezeu plătim sume exorbitante pentru tratamentul, operațiile, șansa unei vieți normale a copiilor, iubiților, și a tot ce e mai sfânt sub soare ci din dragoste pentru bani. Lupta se “mută” pe alt continent, n-am să

vă cer să vă rugați, ci să credeți în voi și să vă gândiți cu drag la Stefania și la toți cei aflați în nevoi pentru că dacă noi toți ne gândim și universul o să ne ofere, și vă cer asta nu că n-aș crede în Dumnezeu, dar eu cred mai tare în noi, în oameni, în capacitatea noastra de a ne depăși limitele, în puterea noastră de a lupta, de a duce asemenea bătălii, în faptul că puterea noastră stă în unitate iar societatea are o șansă dacă fiecare dintre noi facem cu adevărat o schimbare în sinea noastră, în modul nostru de a privi viața si de a purta astfel de lupte. IMPLICA-TE!

O noua victorie a umanității, “clubul select al dătătorilor de viață” a reușit iar: Ștefania este așteptata în S.U.A.

Vă mulțumim tuturor celor ce a-ți crezut, credeți și luptați alături de noi!

 

Reușim Împreună!

 

 

E glasul strigat in cor, de un grup de inițiativă „Reușim Împreuna R.R.R” cum se numește si pagina de Facebook pe care activează grupul: „Mulți dintre urmăritorii acestei pagini, sunteți deja sau urmează sa fiți părinți. Fiecare părinte își imaginează cum o sa alerge după copilul lui si foarte mulți aveți parte de asemenea bucurii dar, sunt si părinți asemeni părinților Ștefaniei care… e îngrozitor să fii părinte, să visezi și să nu poți. Încercați să vă imaginați dacă copilul vostru n-ar alerga. Imaginați-vă că minunea voastră nu poate să se miște decât asistată. Ștefania suferă de Diplegie spastica- formă de paralizie cerebrală, ce afectează atât membrele superioare cât și cele inferioare. „Strâmba oase” cum se mai numește popular. Este așteptată la operație în SUA, pământul făgăduinței pentru ei, la propriu. Suma totală de care avem nevoie este de 75 mii euro – toate conturile sunt funcționale. Haideți sa ne mai trântim o data cu destinul, haideți să mai schimbam o viată! #REUSIMIMPREUNA!” Sună un prim anunț pe pagina grupului.

Ștefania este un copil minunat, am întâlnit-o într-o zi de Duminică deși vorbisem pentru prima data cu tatăl ei înainte cu aproximativ 3 săptămâni când eram într-o campanie de donare de sânge pentru un alt caz umanitar; știind boala de care suferă m-am pregătit emoțional atât cât se poate pregăti un om care își dorește șanse egale pentru fiecare dintre noi într-o Române în care mor anual 1400 de nou născuți prematur pentru ca statul refuză să-și trateze bolnavii, refuză să-și respecte cetățenii. Experiența cumulata de-a lungul vieții si mai ales alături de acest grup, îmi oferă certitudinea nu doar ca noi suntem singurii care putem schimba asta ci că noi chiar reușim împreuna, pentru că nu-i așa, într-o democrație cum se presupune că ar fi și in Romania, poporul este suveran iar noi am decis să luptăm pentru fiecare dintre noi. Am întâlnit un copil bolnav doar pe hârtii pentru că deși inima mi-a fost grea la intrarea în locuița fetiței, căldura din acel cămin nu poate fi descrisă în cuvinte, iar părinții, adevărații eroi ce-și duc zilele între centru de recuperare „Acasă” Zalău sau centru de recuperare specializat în terapia Vojta din Satu-Mare și altele, sunt niște oameni „frumoși” înzestrați cu cel mai pur dar părintesc și cu unul dintre cel mai sensibil și inocent copil ce mi-a fost dat sa întâlnesc in viața mea. Ștefania este cu adevărat un suflet cald și nevinovat care încă nu înțelege că de fapt este un om ce nu poate trai decât asistat. Și totuși exista o posibilitate, o certitudine a unei vieți normale; peste ocean, în SUA, Ștefania, printr-o operație foarte costisitoare pentru niște oameni cu venituri medii, poate începe o nouă viată. 60000$ sta intre o viată de asistat și o viată normala atât pentru Ștefania cât și pentru familia ei. Mulți dintre noi știm ce presupune un bolnav într-o familie dar foarte mulți putem doar să ne imaginam. Personal v-aș propune să nu ne imaginam ci să ii oferim Ștefaniei aceasta oportunitate. Costurile totale se ridica la 75000€, însumând, costurile pre și post operatorii. Am reușit să mobilizăm multe persoane, am adunat deja aproximativ 15000€ pâna la aceasta ora în mai puțin de-o lună, 7000€ din aceasta sumă au venit din partea școlilor după cum vedeți în comunicatul dat pe pagina de pe care activăm și din partea unei familii a cărei fetită a primit o nouă șansă la viată printr-un transplant de măduvă în Italia, un alt caz umanitar de care tot noi ne-am ocupat și despre care sper sa am libertatea și entuziasmul de a vă povesti la un moment dat, pentru ca am demonstrat că până și leucemia poate fi înfrântă! Restul de bani până la 15000 € sunt din partea oamenilor cu „dare de mână” cum îmi place mie să-i numesc, am distribuit zeci de urne iar pe grupul „#totipentrustefania” puteți observa zilnic donații, licitații și multe alte acțiuni/activități desfășurate de oamenii care își doresc ca Ștefania să ducă o viață normală. Noi știm să ne respectăm semenii! #reusimimpreuna!
totipentrusofia

Aveți mai jos relatarea părinților:

sofia„Fetița noastră, Floasiu Ștefania-Elena născută prematur la 31 de săptămâni cu o greutate de 1490g și 39 cm a fost diagnosticată cu ceea ce se numește în termeni medicali DIPLEGIE SPASTICA – o forma de PARALIZIE CEREBRALA care afecteaza în cea mai mare parte membrele inferioare, dar și membrele superioare. La vârsta de 3 ani și 5 luni nu merge singură, iar terapia Vojta, kinetoterapia și celelalte proceduri făcute în continuu pentru recuperarea motorie nu mai sunt suficiente, pentru ca SPASTICITATEA nu iartă și “STRÂMBĂ OASE”. Șansa Ștefaniei de a merge este o intervenție chirurgicală pe coloană, completată de o operație ortopedică programate în septembrie 2018 la  Saint Louis Children’s Hospital în Saint Louis, Missouri – SUA.  Dr. T. S. Park ne asigură că beneficiile postoperatorii sunt semnificative și că Ștefania va putea merge independent cel puțin în medii protejate.  De aceea lansam  un apel umanitar, încrezători ca solidaritatea poate constitui o șansă reala pentru destinul ei și ca vom reuși să strângem cei 60 000$ (la care se adaugă costuri de tratament postoperator – un an de zile kinetoterapie zilnică și alte cheltuieli de transport și cazare în SUA) necesari operației, iar Ștefania va  merge independent. Multumim tuturor pentru implicare și impreuna o să reușim TOȚI PENTRU ȘTEFANIA! ”

ASOCIAȚIA POT MAI MULT PENTRU ȘTEFANIA:
BRD – RON: RO57BRDE320SV24588823200
Banca Transilvania:
RON: RO12BTRLRONCRT0434014301
EUR: RO59BTRLEURCRT0434014301
USD: RO63BTRLUSDCRT0434014301
Floasiu Ioana – 0740758717
Floasiu Florin – 0744478474

Locații urne:

 

Te-ar putea interesa

Copilul căutat de toată Transilvania, găsit mort în mașina tatălui său! Tatăl, în continuare disparut!

Decedat Copilul căutat în toată Transilvania, a fost găsit mort în mașina tatălui său, abandonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.