marți , 21 septembrie 2021

Ministrul autostrăzilor, „corigent” emerit! Pe a7-a nu era treaptă!

litera.ro

Il lider maximo și al autostrăzilor, Lucian Bode, luptă din greu sa ajungă în a 7-a.

Alo, domn’ ministru, ați rezolvat 10 august, pensiile speciale, ordonanțele de urgență, acum rezolvați și gramatica!?

Alo, domn’ profesor-orator, vedeți și d-voastră care e treaba cu domnul inspector Bulgărean, poate vă dă idei legate de educație, că suntem sătui de câte spitale, străzi și câte și mai câte ar face, dar zac elevii la sate fără să aibă acces la educație! Ah, era să uit, se cheamă „aliați POLITIC” *! Nu face nimic, știm că ați fost ocupat să câștige licitația centurii Zalău, o firmă cu 3 angajați. Contează să vorbim mult, nu să facem, cum și (mai ales) cu cine trebuie!

*Aliați politic = aliați din punct de vedere POLITIC, aliați sub aspect POLITIC.
Funcționează similar cu nou-născuți (nu noi-născuți, sau rău-platnici (nu răi-platnici). Pe sistemul PNL e PDL, și numirile în funcții, tot numiri și tot fără concurs… aceeași mizerie!
„S-a aliat politic cu partidul X.” – cuvântul politic are valoare de adverb, care este invariabil, deci nu poate lua forme precum „politici/politice” etc.

Alianța cu cântec, „decât” jale!

Vă cer scuze pentru acest pamflet, e amar știu, poate vă mai gândiți și la alocații. Foamea doare, iar această guvernare începe sa fie insuportabilă!

viataverdeviu.ro

Te-ar putea interesa

Alianța deznădejdii Salajene!

Bode, Iordache, Olar și voi, ceilalți apărători ai infractorilor!? Ați auzit vreodată cum țipă un …

Un comentariu

  1. Vai și amar de Bode. S-a cățărat în vârf călcând oameni în picioare și acum se dă mare păun. Dar îi vine rândul să dea socoteală pentru ca sălăjenii trebuie sa știe cât de „european” și corect e vlastarul Valcaulului. Bode a făcut pentru centura Zalăului cât a făcut pentru mine. Deci nimic. Cat despre gramatica.. De la bulgarean sigur nu învață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.