miercuri , 1 mai 2024

Mama și copilul

Personal am 2 copii, n-am plecat de lângă soția mea mai bine de 3 săptămâni la primul, și 2 luni la cel de-al 2-Lea. Nu mi-am permis dar am făcut ce trebuie sa îmi vad familia liniștită, nu zic să mă laud, zic să se înțeleagă, o fi născând femeia singură dar nu trebuie să fie singură, mulți dintre voi înțelegeți foarte bine acest aspect. Asta ar trebui sa fie percepția corectă despre familie, și așa trebuie ajutate femeile, și nu pentru că nasc copiii noștri, ci pentru că, comit un sacrificiu care le schimba total viața; de cum acționăm restul de pe lângă ele, asigura sau nu liniștea și fericirea atât a copilului cât și a mamei.

De unde a pornit această dorință a mea de a discuta despre acest subiect!? De la un articol care spune ca undeva în Rusia, o mama, nemaiputând să-și facă copilul să tacă, acesta plângea într-una, l-a ucis cu 21 de lovituri de cuțit… Crud, crunt, copleșitor!

Femeia este internată la ospiciu dar problema rămâne și poartă un nume de care toți, părinți sau nu, ar trebui sa fim conștienți, se numește depresie post natală sau post-partum!

Ce este defapt și cum se manifestă?
Depresia postnatală este o afecțiune, la fel ca diabetul sau bolile de inimă. Poate fi tratată prin terapie, organizații care oferă suport moral și prin medicație cu antidepresive. Simptomele depresiei postnatale includ:
– o stare generala proastă, o stare de tristețe
– stări frecvente de plâns, neliniște, anxietate, iritabilitate, lipsa interesului sau a plăcerii de a trăi viața
– lipsa apetitului
– lipsa energiei și a motivației de a face anumite lucruri
– dificultăți în a dormi, incluzând probleme cu adormitul, menținerea somnului sau dormitul mai mult decât de obicei
– stări de vină, lipsa de speranță
– creștere sau scădere inexplicabilă în greutate
– o stare că viața nu merită trăită
– interes scăzut față de copil
Deși multe femei devin depresive după nașterea bebelușului, unele dintre proaspetele mămici acuză apariția simptomelor de depresie după câteva săptămâni sau luni. Depresia instalată în primele 6 luni de la naștere poate fi considerată depresie postnatală.
În cazuri rare, o femeie poate dezvolta psihoză post-partum (postnatală, după naștere). Aceasta este o boală serioasa care include toate simptomele depresiei postnatale, la care se adaugă gânduri de automutilare sau de a provoca rău copilului. Dacă aveți unul din aceste simptome, este imperios necesar să luați legătură cu medicul d-voastră!

În concluzie, să fim părinți, să fim aproape, o familie înseamnă mai mult decât uneori pare să se înțeleagă!

Sursa https://www.mamica.ro/depresia-postnatala/

Te-ar putea interesa

Crucea Roșie Sălaj, împarte 1.6 milioane de măști!

Mulți nu realizăm ce înseamnă suportul unor ONG uri și asociații umanitare pentru comunitatea noastră. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.