miercuri , 1 mai 2024

Pandemia reala a României, ciuma galbenă

Nu vă speriați! Nu ne va fi afectată sănătatea și imunitatea mai mult decât este la acest moment, ne va fi afectată pe termen nedeterminat doar moralitatea. Traseismul politic este o constantă a ecuației fără soluție care definește politicul românesc. Se întâmplă foarte des în anii electorali, ”accidental” în anii dintre scrutinuri. Dacă vă întrebați de ce se întâmplă asta și vă prefaceți că nu aveți sau nu știți răspunsul, atunci vă ajut: pentru că politicul românesc este unul dintre cele mai septice medii la care omul nevertebrat poate adera. Personal nu accept nicio scuză pentru practicarea traseismului, pentru că motivațiile celor vinovați sunt puerile sau manipulatoare, dar în fapt vorbim despre minciună pură. Faptul că unii dintre noi avem un dispreț profund pentru acești politruci nu-i poate trata de indiferență, însă o atitutdine publică, viscerală, în spațiul public, inclusiv virtual, îi poate speria în perspectiva viitorului lor politic.Ultima ispravă din categoria ”Așa nu!” care emană iz de hoit politic îi aparține marelui gureș Ludovic Orban, cel care înfiera la propriu și la figurat această meteahnă. ”Nu sunt de acord cu traseismul politic. Dar mă deranjează când se arată cu degetul spre PNL” afirma acum două săptămâni premierul, dar acest domn, ori a ajuns la andropauză ori a fost un prematur pentru că altfel nu-mi explic cum a uitat negocierile purtate de el personal cu parlamentarii din opoziție pentru a bloca moțiunea lui Ciolacu. Ce anume le-a promis Orban parlamentarilor opoziției știm și noi, nu tot, dar ce nu știm putem intui. Cu ce este diferit PNL de PSD, sau USR-PLUS cei care au ascuns traseismul sub umbrela fuziunii, iar în teritoriu au înregimentat exponenții unui ridicol extras din cei care au refuzați de alte partide, sau PRO-ul lui Ponta devenit un cimitir al elefanților social-democrați cândva? De ALDE și PMP mi-e frică să mai spun ceva, că ăștia și-au ales ca ținută electorală cămașa de forță.

E toamnă la Cluj și în țară! E sezonul păsărilor migratoare, iar Orban și PNL, sub galbenul solar al partidului apar ca un ținut primitor și promițător, un El Dorado al celor pregătiți să ucidă pentru propriul interes. ”Ciuma roșie” se destramă ca un lepros iar PNL-ul absoarbe totul în laboratorul anatomo-patologic pregătind noua generație de Frankensteini poltici. Ciuma își schimbă culoarea și roșul devine un galben puroi. Nu partidele sunt vina ci oamenii din ele, iar PNL-ul e vinovatul de serviciu!

www.publicnewsfm.ro

Te-ar putea interesa

Anul școlar, sub auspiciul „NIMICULUI”!

S-a dat startul unui nou an școlar! Peste mai puțin de 2 săptămâni, părinții, milioane …

Un comentariu

  1. # Un personaj alunecos, “celebru anonim” care s-a visat mereu făcător de opinie, strângător de bani prin campanii de ajutorare, un fel de Mesia de sub Meseș, a schimbat la venirea toamnei macazul politic și a trecut din oala cu ciorbă de fasole galbenă în cea cu supă de roșii. Mai precis, personajul în cauză (care – clevetesc gurile rele – ar fi avut în trecut probleme cu oamenii legi pe motiv de verdețuri ilegale) îi face albie de porci pe dreptaci și execută periaje grețoase la stângaci, după ce tot el, cu câteva luni în urmă, îi învinețea pe roșiatici cu invective, zeflemea și tot soiul de mizerii. Acum, roșiaticii sunt buni, or fi cotizat cu ceva, cine știe. Oricum, cei care au avut de-a face cu această gaiță avidă de “laicuri” știu foarte bine ce-i poate penajul. Nu se dă în lături niciodată să agațe la toate ziarele, paginile de pe rețele care reușesc să aibă audiență mai mare decât inepțiile pe care le publică el – în fine, nivel de subsol mâncat de mucegai, nu are rost să dezvoltăm subiectul. Nu e mare filosofie: în fond, personajul este într-atât de inofensiv încât nici măcar vreo creșă nu se poate teme de ceea ce aruncă pe rețele. Este mai dezolant este fenomenul în sine, faptul că pentru un meniul zilei și o pseudo-faimă, unii ajung să se “prostitueze” pe rețelele de socializare atingând pe cea mai scurtă cale vârful ridicolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.