miercuri , 1 mai 2024

DRUMUL SPRE ÎNALTA PERFORMANȚĂ

Cei mai mari sportivi ai lumii, indiferent despre care ramură a sportului discutăm vin din familii cu situație materiala precară sau situații dificile, Zlatan Imbrahimovici din ghetouri din Suedia, celebrul “PELE” din favele, Many Pacquiao din Filipine, una dintre cele mai sărace țări din lume, Mike Tyson din ghetourile New York-ului SUA, acest “copil” cu vârsta de 17 ani Paul Magdaș își are originile într-o familie cu tată CFR-ist și mamă vânzătoare, adică o familie modestă din Romania. Munca educă spiritul, cum îi place lui să zică și da, îl educă, l-am cunoscut personal pe Paul, cum îi zic prietenii, băiat modest cu buna creștere, foarte serios, muncitor și mai ales dornic să dovedească că DA se poate!

  Dovada a sârguinței și seriozității stau palmaresul acestuia la Campionatul Național de Cadeți când acesta câștigă medalia de bronz la numai după 6 luni de la începutul lui în acest sport. Trecând la juniori a început să se comporte din ce în ce mai bine când acesta la Cupa României de Juniori mai 2015 a câștigat medalia de argint. La această competiție au fost prezenți și antrenori Centrului Olimpic care au văzut un adevărat potențial în Paul și inevitabilul s-a produs când în iunie 2015 acesta a fost convocat în Centrul Olimpic de la Reșița. Plecarea la Reșița a fost pentru Paul o șansă pe care nu oricine o poate primi acesta conformându-se și acceptând fără nici o ezitare invitația. De aici putem spune că pentru acesta începe cu adevărat creșterea la marea performanță. Ajungând la Reșița încep imediat antrenamentele cu Centrul antrenamente la care Paul răspunde cu pozitivitate la acestea. Pentru acesta începe și o ploaie de meciuri prin țară și străinătate la care Paul impresionează cu o comportare foarte bună câștigând meci după meci.

Parcursul lui se oprește în martie 2016 când Centrul se desființează. Pentru acesta nu a părut să fie o piedică în mărirea performanțelor întorcându-se la Zalău și continuând pregătirea pentru ca la scurt timp să urmeze Campionatul Național de Juniori 2017 de la care acesta se întoarce cu medalia de bronz. După acesta el pune capăt Junioratului la care spun că a avut un parcurs foarte bun urmând ca de această dată să treacă la Tineret. Anul 2018 și primul an de Tineret a început cu o performanță notabilă aceasta fiind câștigarea Cupei României de Tineret care s-a desfășurat la Sighișoara la care Paul a avut un parcurs de invidiat. În competiție a început cu câștigarea unui meci înainte de limită în fața unui sportiv din Târgoviște, acest meci marcându-i pozitiv intrarea în competiție. Urmând ca al doilea meci să îl câștige la puncte după o luptă destul de dură cu un sportiv din Cernavodă. Ajungând în marea finală sportivul nostru fiind mobilizat foarte bine după cele două meciuri câștigate înainte, acesta produce și surpriza mult așteptată de toți finala fiind câștigată chiar înainte de limită contra unui sportiv din Daneș. Ajuns acasă cu titlul mult așteptat acesta nici nu se gândește mult și se apucă de antrenament. De menționat este că din august 2018 acesta este sub comanda lui Ioan Dragoș și Adrian Popuțea.

Câștigarea Cupei României la făcut pe Paul din ce în ce mai motivat acesta urmând să aibe meciuri din ce în ce mai spectaculoase majoritatea câștigându-le înainte de limită. Paul începe să își arate adevăratele calitățile la nivelul maxim, antrenamente din ce în ce mai tari comportament în ring de invidiat. Pentru el a urmat Campionatul Național de Tineret unde iarăși face spectacol dar unde de această dată se întoarce doar cu medalia de argint. Paul a avut un parcurs foarte bun, având numai puțin de 14 sportivi înscriși. Acesta nu s-a impacientat și a ajuns în finală. După trei meciuri spectaculoase de altfel acesta pierde finala la puncte și se întoarce doar cu locul 2. Acest lucru îl face. Nu la mult timp după Campionat iarăși se anunță o surpriză de mare bucurie pentru toți aceasta fiind primirea unei convocări la Lotul Național de Tineret de la Bacău antrenor fiind renumitul Relu Auraș. Acest lucru la făcut pe Paul mai ambițios ca niciodata. Pe data de 1 noiembrie acesta s-a prezentat la Lot pentru o pregătire de verificare a calităților sportivilor la care Paul a arătat impecabil în fața antrenorilor. Acest lucru i-au făcut pe aceștia să îl coopteze în Lotul Național De Tineret al României. În acest moment este acasă continuând pregătirea și așteptând să fie chemat la Lot pentru a începe antrenamentele cu aceștia. Paul are un adevărată motivație când vine vorba de box această fiind dată de familie care îl sprijină în tot cea ce face pentru a ajunge la marea performanță. Paul are o fire aparte în ceea ce constă sportul și asta se vede din performanțele care le-a obținut; sportiv descoperit de Maestrul emerit al boxului sălăjan, IOAN POPA.

  Maestrul Popuțea Adrian cel care îl suportă, îl ajută, cel mai apropiat de Paul și nu ne referim doar la planul sportiv, acesta având o mare apropiere de toți sportivii pe care îi are în modelare, este hotărât ca luna septembrie a anului 2019, luna în care se va desfășura campionatul european de tineret să devină o certitudine, o obișnuință și nu o noutate prin apariția sportivilor sălajeni la aceasta competiție la care din anul 2009 n-am mai avut nici o prezență la masculin.

Te-ar putea interesa

Copilul căutat de toată Transilvania, găsit mort în mașina tatălui său! Tatăl, în continuare disparut!

Decedat Copilul căutat în toată Transilvania, a fost găsit mort în mașina tatălui său, abandonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.