miercuri , 1 mai 2024

Distanțarea sociala, după bunul plac al guvernanților…

case-smart.ro

Pentru că știm cum arată „distanțarea sociala” în aceste vremuri de grea încercare, și NU vrem să presupunem cine, ce, unde și câte active are, nu vreau să amintim de litoralul românesc. Totuși în județul Satu Mare, în plina pandemie, vedem ce înseamnă conștientizarea și presiunea exercitată de autorități, în „stoparea” acestui virus copleșitor. Sunt oameni care de mai bine de 3 luni nu ne-am scos copiii în parc, nu am ieșit o dată fără mască și absolut niciodată nu am luat în ras acest virus, știu ca nu știți ce înseamnă acest lucru, domnule Rareș Bogdan. Totuși credeți-mă, nu e ușor.

 

Mihaieni, județul Satu Mare, 12 Iulie 2020

Romanii încep sa fie non-grata în toată Europa, adică exact cum erau și până acum, diferența fiind legată strict de acest virus și modul său de răspândire pe teritoriul României, de parcă românii ar fi vinovați ca nu se fac teste suficiente, că banii europenilor merg spre șpăgi, că binele unora primează intereselor celor mulți sau că unii dau petreceri fastuoase inducând ideea că ei sunt mai presus de lege, în timp ce alții se chinuie de azi pe mâine, drămuind încet da sigur toate economiile lor.

Totuși, singurul dintre cei de sus, ce încearcă cât de cât să ducă un mesaj de conștientizare, atât cât poate este Raed Arafat, prin mesajele sale zilnice de conștientizare a purtării măștii. Va respect poziția domnule Arafat, v-aș ruga totuși, sa amintiți și guvernanților ca este nevoie de un efort colectiv pentru a depăși această criză medicală; în acest sens chiar puteți lua atitudine ca în criza economica ce urmează, nu o să ne poată salva nimeni. Și va asigur ca urmează, chiar dacă nu aveți nici o vină.

 

 

La DSP Deva, e distracție mare în pauze, probabil peste tot e așa, ați deschis litoralul, ați deschis terasele, deschideți și HO.RE.CA, să știm o treabă toți, sa creați iluzia măcar, că suntem egali în fata legii deopotrivă.

 

Puteți trata ca un pamflet, chiar dacă i-aș spune o ironie amară, exclusiv cu mască.

#netrezim?

watchshop.ro

Te-ar putea interesa

Pandemia reala a României, ciuma galbenă

Nu vă speriați! Nu ne va fi afectată sănătatea și imunitatea mai mult decât este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.