miercuri , 1 mai 2024

„Dealul Morii”, prioritate pentru Ionel Ciunt!

Zalăul începe să arate cum ne dorim cu toții; se dezvoltă sănătos, iar acest lucru este vizibil în ochii majorității cetățenilor urbei. Pentru prima dată, și „Dealul Morii”, o zonă neglijată de către foștii edili, prezintă interes real pentru actuala administrație!

Finalizarea noului Plan Urbanistic Zonal Dealul Morii a adus cu sine urbanizarea unei cunoscute zone a orașului, care încă din anul 2008 a fost neglijată de fosta administrație locală. Proiectul, de curând finalizat de Primăria Municipiului Zalău, reprezintă un suport important pentru dezvoltarea orașului, un sprijin pentru cetățeni, dar și pentru companiile care doresc să investească în județul nostru.

Aproape 9 hectare de teren au fost parcelate și oferite spre vânzare zălăuanilor, care își vor construi locuințe în acest cartier și care vor beneficia de străzi de 10 metri lățime, din care 7 metri suprafață carosabilă și trotuare de câte 1,5 metri, pe fiecare parte. Totodată, aici vor fi scoase la vânzare și parcele de teren intravilan, pe care atât persoanele fizice, cât și cele juridice, vor avea posibilitatea să-și dezvolte afacerea, deoarece, în noul PUZ, Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Urbanism, a propus și zone destinate construirii instituțiilor și serviciilor publice și private: grădinițe, școli, baze sportive, ateliere meșteșugărești, spații de alimentație publică, service auto, restaurante, spalătorii auto, prestări servicii etc.


Un alt aspect important este faptul că Primăria Municipiului Zalău va pune la dispoziția cetățenilor o nouă stradă care leagă cartierul Dealul Morii de strada Simion Bărnuțiu, punctul de întâlnire fiind sensul giratoriu din spatele fabricii Michelin, asigurând astfel o mai bună fluidizare a traficului pentru cei care tranzitează cartierul Dumbrava Nord.
Acest proiect de urbanizare a fost posibil prin colaborarea managerului unei importante agenții imobiliare din oraș, Rareș Gregorovici, care administrează parcelele, cu Primăria Municipiului Zalău: „Pentru ca acest proiect de amploare să prindă viață, am apelat la reprezentanții Primăriei Municipiului Zalău, domnul primar Ionel Ciunt, domnul viceprimar Teodor Bălăjel, domnul administrator public al municipiului, Călin Forț, dar și la reprezentanții Direcției de Urbanism, care au dat dovadă de promptitudine, profesionalism și seriozitate în realizarea tuturor demersurilor necesare pentru prima etapă a urbanizării zonei Dealul Morii. Consider că este un demers important, întrucât am mărit harta orașului cu aproape 9 hectare de teren urbanizat, pus la dispoziția zălăuanilor.”

„Zalăul este o prioritate pentru mine” Ionel Ciunt, actual edil al Zalăului.

Te-ar putea interesa

Crucea Roșie Sălaj, împarte 1.6 milioane de măști!

Mulți nu realizăm ce înseamnă suportul unor ONG uri și asociații umanitare pentru comunitatea noastră. …

2 Comentarii

  1. Da cine a stiut de acele parcele cand s-au vandut D-le primar, sau a stiut numai cine a trebuit sa stie, asa cum se fac toate treburile importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.