marți , 21 septembrie 2021

Cum sa scapi de Căpușa, cu un băț de chibrit?

Primăvara își dă-n petec, și probabil o să intram, așa cum ne-am obișnuit deja, direct în temperaturi specifice Verii. Urmează să luăm lumină și cu siguranță o sa ne bucuram de aer curat.

Să nu ne ascundem după degete, sigur o sa sfârâie grătarele la iarbă verde și până nu dă frigul, nu o să se mai oprească!

Sa fim cu băgare de seamă, să avem chibrituri la noi, căpușele fac ravagii!

Cu toate ca 65% dintre cei ce se întâlnesc cu boala Lyme, care se datorează mușcăturii căpușei, nu-și amintesc sa fi contactat boala. Totuși, pentru restul, simptomele nu sunt ușor de „digerat” putându-se ajunge chiar la paralizii sau deces. Cum se manifesta? Deobicei prin aparitia unui eritem migrator sau rash, insotit de febra, mialgii, adenopatie localizata dureroasa, dureri de cap, artralgii, stare de oboseala; simptome ce apar la 1-30 de zile de la muscatura!

Cum ne protejam? Primul pas ar fi să realizezi apariția acesteia în cel mai scurt timp, apoi, trebuie să ai la tine chibrite și să știi cum sa le folosești!

Înnebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Deci chibritul nu trebuie sa fie ars, și trebuie umezit înainte de a începe sa faci cercul în locul în care, căpușa „ia masa”, tu fiind felul principal!
Cu toții încercăm să ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).
Căpușa înfiptă în piele, poate fi îndepărtată cu ușurință, cu ajutorul unui singur băt de chibrit.

Cum procedăm, pas cu pas, foarte simplu și totodată foarte eficace: se umezește capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa, după câteva secunde, căpușa își va extrage singură capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor!
Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă.

Multă sănătate tuturor!

#reusimimpreuna!

Te-ar putea interesa

Protestele continuă!

Am fost și vom tot fi, oameni din toate păturile sociale și grupuri diverse, chiar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.