marți , 21 septembrie 2021

Costache Rodica directorul unei generații. 45 de elevi de la Liceul Tehnologic „V. Gelu” Zalău, vor efectua stagii de practica în hoteluri din Spania și Cipru.

litera.ro

Proiectul Erasmus +, cu titlul: „Profesionalism și respect în ospitalitate prin formare incluzivă (PROFI)”, este un proiect destinat formării profesionale și a fost gândit și scris pentru elevii de la învățământul liceal și profesional, clasele a X – a și a XI – a, domeniul Turism și alimentație.

Dacă în anul școlar 2017 – 2018, un număr de 15 elevi de la învățământ profesional, clasa a XI – a, calificarea Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, au beneficiat de un stagiu de practică de 2 săptămâni în Irlanda de Nord, noul proiect, planificat pentru anul școlar 2020 – 2021, se adresează unui număr de 45 de elevi.
Întotdeauna când ne propunem și planificăm proiecte și activități pentru elevii noștri, plecăm de la sloganul școlii ”Cât mai aproape de realitatea profesională” și cuantificăm obiectivele raportându-ne la măsura în care putem ajunge, împreună cu elevii noștri, la acces liber și de calitate spre piața muncii locale, naționale și europene, într-un context general dinamic și provocator, fără a renunța la valorile legate de spiritul civic și cetățenia activă, incluzivă și responsabilă.

Erasmus 2017


Proiectul Erasmus +, Profesionalism și respect în ospitalitate prin formare incluzivă (PROFI), a fost aprobat în urma evaluării și va beneficia de un buget de 144629 Euro, alocat pentru asigurarea condițiilor optime pentru derularea unor stagii de pregătire practică, de câte 3 săptămâni în resorturi, hoteluri și restaurante de 4 și 5 stele din Cipru, regiunea Paphos și din Spania, regiunea Granada. În Cipru își vor desfășura stagiile de practica 15 elevi din clasa a XI – a, liceu, calificarea profesională

Reprezentarea perfecta a relationarii dintre profesorul Costache Rodica și elevii săi.

Organizator banqueting și 15 elevi din clasa a XI – a, învățământ profesional, calificarea profesională Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, iar în Spania, 15 elevi din clasa a X – a, învățământ profesional, domeniul Turism și alimentație.
Obiectivele proiectului vizează în egală măsură dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor de la domeniul Turism și alimentație, cât și a competențelor cheie referitoare la comunicarea în limbi străine, a învăța să înveți, atitudine socială și civică, spirit de inițiativă, conștiința și expresia culturală, și a abilitații de muncă în echipă, a stimei de sine și a dorinței de performanță. De asemenea prin acest proiect sunt motivați elevii proveniți din medii sociale cu risc de excluziune, pentru a-și finaliza formarea lor profesională sau a-și continua studiile la un nivel superior de educație.

Director pentru o zi. Eleva din fotografie a fost Sef pe promotie in acest an, 2019-2020

Nu în ultimul rând, proiectul Erasmus +, aduce plus valoare pregătirii cadrelor didactice implicate și managementului școlii, dezvoltând parteneriate reale cu organizații, instituții și firme cu activitate la nivel european.

Profesori determinanți alături de elevi determinați, dovedesc împreună prin rezultate, ca omul sfințește locul, și ca orizonturile pot avea margini și chiar pot fi atinse mai ales atunci când ambițiile colective, doresc să depășească condițiile societății din care iau nastere.

#reusimimpreuna

evas.co

Te-ar putea interesa

Azi în S5, mâine-n toată țara!

În București, în S 5, au apărut „tarabele sociale”; un loc unde „bătrânicile” de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.