marți , 21 septembrie 2021

53 de copii din 215 au azi șansă la educație! Avem nevoie de educație, cu sau fără covid19!

lafetecochete.ro/

Avem 53 de copii din 215 care nu au putut participa la șansa oferita de constituție, dreptul la educație, fie ea și on-line. 14 firme din Sălaj, soliticitate, nu doar ca nu au oferit sprijin, dar nu au oferit nici măcar răspuns. Nicoleta Racolța, directorul executiv al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, a oferit sprijin real și a determinat ca „10 zile pentru 50 de elevi”- numele campaniei, să fie un real succes!

Discutam despre o Românie purtată între populism și nevoi reale, nevoia de educație de la un moft, ce dă bine la TV și ceea ce înseamnă pe deplin, să poți asigura calea spre educație în 2020, după cum reiese din relatările doamnei director al Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Sânmihaiu Almașului, Lavinia Gorgan; prezentate integral mai jos.

În perioada 10 martie – 12 iunie 2020, din unitățile de învățământ de pe raza comunei Sânmihaiu Almașului, 53 de copii din 215 nu au putut să participe la activitățile online din cauza lipsei dispozitivelor necesare.

Pentru a nu repeta experiența și la toamnă și pentru că între a nu face nimic și a face ce pot, aleg mereu cea de-a doua variantă, am căutat sprijin la unele companii private din Sălaj (14 la număr), printr-o scrisoare de solicitare de donații, prin care am cerut dispozitive vechi/casate, dar în stare de funcționare, însă nu am avut succes. Spre dezamăgirea mea, nu am primit nici măcar un răspuns.

În cele din urmă, am ajuns la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, prin intermediul dragei mele prietene Nicoleta Racolța, director executiv al Centrului de Voluntariat, care ne-a sprijinit prin lansarea unui apel de donații, în cadrul campaniei „10 zile pentru 50 de elevi”. Au răspuns pozitiv Clubul Rotary Cluj-Napoca, care a donat 15 laptopuri și tot atâtea camere web, MDM Group, care a oferit 16 calculatoare și Via Cluj TV care ne-a sprijinit cu 2 monitoare, precum și persoane fizice, din țară și din străinătate.
Am lansat apoi un nou apel de donații către organizația Ateliere Fără Frontiere (și Educlick), care a răspuns prompt și ne-a livrat 30 de calculatoare, spre bucuria copiilor și a familiilor acestora și spre împlinirea noastră, a cadrelor didactice.

Primăria Sânmihaiu Almașului a inițiat și derulează acțiuni pentru a rezolva problema accesului la internet, acolo unde este cazul, iar în cadrul școlii vom organiza sesiuni de „formare” în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor și a diverselor platforme de lucru, pentru elevi și, de ce nu, și pentru părinți, astfel încât cei mici să fie mai pregătiți și să poată participa cu ușurință la lecțiile online din toamnă.

Cred cu tărie în șanse egale și în faptul că fiecare copil are dreptul la educație, deoarece educația construiește viitorul, și sunt încrezătoare că lucrurile o vor lua pe un făgaș mai liniștit și mai normal decât în primăvară.

floridelux.ro

Te-ar putea interesa

Azi în S5, mâine-n toată țara!

În București, în S 5, au apărut „tarabele sociale”; un loc unde „bătrânicile” de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.